čtvrtek 3. listopadu 2011

Kategorie poradny hledání práce a zaměstnání

V následujícím příspěvku bychom velmi rádi představili jednotlivé kategorie poradny hledání práce. Snažili jsme se, aby rozdělení poradny odpovídalo jednotlivým okruhům, které se při hledání práce a v pracovní kariéře objevují.

1) Trh práce a výběr zaměstnání
Tato kategorie se věnuje situaci na trhu práce, aktivitě zaměstnavatelů, personálních agentur, úřadů práce  i samotných uchazečů.Výběr vhodného zaměstnání a postup pro dosažení odpovídajícího pracovního místa je také předmětem otázek a odpovědí v kategorii - Výběr zaměstnání a trh práce.

2) Profesní strukturovaný životopis
Jak má kandidát správně napsat svůj profesní životopis? Má kandidát psát životopis jako strukturovaný nebo popisnou formou? Co má být v úspěšném životopise a co je naopak nutné v životopise vynechat? Jaká má být struktura, desing a rozsah životopisu? Kde najdu vzory strukturovaného životopisu ke stažené pro jednotlivá pracovní místa? Odpovědi na tyto otázky i na mnohé další patří do kategorie - Profesní strukturovaný životopis.

3) Motivační dopis
Žádosti o zaměstnání, průvodní nebo motivační dopisy jsou další důležitou součástí úspěšného hledání práce. Jak napsat správně průvodní dopis, jak žádat o práci, jak uvést efektivně životopis, vzory průvodních dopisů v čestině i v angličtině - Průvodní, motivační dopis.

4) Pohovor
Osobní prezentace  kandidáta na výběrovém pohovoru je naprostoklíčová pro rozhodnutí  jeho najmutí nebo odmítnutí. Jaké jsou otázky na výběrových pohovorech? Jaké jsou správné odpovědi při interview? Co reagovat na diskriminační otázky? Co říct a co nesdělovat potenciálnímu zaměstnavateli? Jak se prezentovat? Co si obléci? Význam prvního dojmu a  neverbální komunikace při pohovoru? Všechna tato témata najdete v kategorii - Výběrový pohovor, Job Interview.

5) Pracovní smlouva, nástup do nové práce
Otázkami uzavření pracovní smlouvy, nástupu do nového zaměstnání, vstupním školením, adaptaci na novém pracovním místě se věnuje sekce Pracovní smlouva, nástup do zaměstnání.

6) Kariéra
Profesní dráha, kariérová rozhodnutí, povýšení, změna zaměstnání nebo změna pracovní pozice patří do kategorie Profesní kariéra.

7) Ostatní dotazy
Dotazy, které se nedaří zařadit do jiných kategorií jsou umístěny v sekci - Jiné dotazy z oblasti hledání práce a zaměstnání.

Žádné komentáře:

Okomentovat